top of page

arunabadi.inc Group

Public·277 members

[[[LIVE STREAM<<<]!!!!!]] Brøndby mod Viborg direkte live 2 april 2023


Den 15. maj blev selskabet Brøndbyernes IF Fodbold A/S en realitet, og klubben kunne nu ansætte professionelle fodboldspillere. På dette tidspunkt var der primært tale om det man kalder ’fyraftens-professionalisme’ da de fleste spillere havde job ved siden af fodbolden. Ikke desto mindre var det et vigtigt skridt på vejen. I 1981 rykkede Brøndby IF for første gang op i 1. Division – den øverste danske række – efter en imponerende sæson med 85 mål i 30 kampe. Træneren hed på dette tidspunkt Tom Køhlert – endnu et navn, som de fleste Brøndby-fans vil kunne nikke genkendende til.
kroatiske Josip Radošević og Anis Ben Slimane. Helt fremme på banen har Brøndbys nummer 11 – Mikael Uhre – været garant for mål, og i 2020/21-sæsonen blev det til hele 19 fuldtræffere i Superligaen, hvilket placerede ham øverst på topscorerlisten. Ved siden af Uhre har Brøndby gerne benyttet Simon Hedlund. Svenskeren sendte bolden i kassen 8 gange i 2020/21-sæsonen. Hedlund var desuden – sammen med holdkammeraten Jesper Lindstrøm – ligaens flittigste oplægger, og noterede sig for hele 10 assists.


Alle tre gange blev klubben fra vestegnen henvist til andenpladsen. I 1998 vand Brøndby den tredje pokaltitel, da rivalerne fra FC København blev slået med hele 4-1 i årets pokalfinale. I 1999 blev topscorer Ebbe Sand solgt til tyske Schalke 04 – en handel der indbragte ca. 30 mio. kr. I 2000 blev den senere danske landstræner Åge Hareide ansat som ny cheftræner for Brøndby IF, og det skulle vise sig at være en klog beslutning. Nordmanden kvitterede i hvert fald med at vinde Superligaen, der til 2001/02-sæson havde skiftet navn til SAS-Ligaen.


Med oprykningen til det forjættede land lagde Finn Laudrup støvlerne på hylden i en alder af 36 år, men endnu en Laudrup stod klar i kulissen, nemlig sønnen Michael, der fra 1982-sæsonen skiftede KB ud med de blå-gule farver. Laudrup-debut på landsholdet og solgt til JuventusBrøndby IF fik en mindeværdig debut i 1. Division, hvor sæsonens første kamp bød på en 7-1-sejr over B1909, som ligeledes var rykket op året i den bedste række.


335 tilskuere stod klar til åbning i 1979, efter klubben havde opnået oprykning til den tredjebedste række. Den største udbygning skete i 1999/2000 hvor stadion fik sit nuværende udtryk. Den seneste større renovering foregik i 2007. Rekorden for flest tilskuere (31. 508) blev sat i en kamp mod FC København den 18. juni 2003, hvor gæsterne endte med at vinde 0-1 på et sent mål af Hjalte Bo Nørregaard. Brøndby IF’s historieBrøndby IF blev en realitet i 1964 efter sammenlægning af klubberne Brøndbyøster Idrætsforening og Brøndbyvester Idrætsforening. Sammenlægningen var dog ikke noget, der fik større mediebevågenhed, for den nye fodboldklub på vestegnen var trods alt placeret et godt stykke nede i ligasystemet.


Da Hafnia gik konkurs, var Brøndby imidlertid tvunget til at gennemføre handelen, hvilket førte klubben tæt på økonomisk kollaps. Klubbens gæld nærmede sig 400 millioner kroner, og der blev taget initiativer til en langsigtet redningsplan, der skulle sikre klubbens eksistens. I kølvandet på Hafnia-skandalen sagde Brøndby farvel til flere spillere; John Faxe Jensen skiftede til engelske Arsenal mens klubikonet Bjarne Jensen – spilleren med flest kampe for Brøndby – indstillede karrieren.


LIVE STREAM: Se Brøndby spille træningskamp i dag


Foruden Faxe, Olsen, Møller og Sand talte 1995/96-drømmeholdet bl. Brøndby-koryfæer som Mogens Krogh, Søren Colding, Per Nielsen, Allan Nielsen, Kim Daugaard, Ole Bjur, Ruben Bagger og Kim Vilfort. 1995/96-sæsonen endte med at Brøndby kunne fejre klubbens sjette mesterskab – det første i fem år. Brøndby sluttede et enkelt point foran AGF. Flere mesterskaber og Ebbe Sand på toppenBrøndby vandt også mesterskabet i 1996/97-sæsonen og i 1997/98-sæsonen foran helholdsvis Vejle og Silkeborg. Brøndby sluttede endda hele 14 point foran Vejle og 13 point foran Silkeborg i de to sæsoner, hvilket satte en tyk streg under, at Brøndby havde landets suverænt stærkeste hold. I 1997/98-sæsonen blev Ebbe Sand desuden Superliga-topscorer med imponerende 28 mål – en rekord, der først blev slået af Robert Skov i 2018/19-sæsonen. Efter triumfen med tre mesterskaber i træk, måtte Brøndby atter afgive førstepladsen i 1998/99-sæsonen samt de følgende to sæsoner.


Viborg FF kan forhåbentlig vende tilbage til noget mere


Brøndby spillede fantastisk fodbold i løbet af sæsonen, og tabte blot fire kampe. Holdets stamme bestod af spillere som Casper Ankergren, Per Nielsen, Daniel Agger, Dan Anton Johansen, Jonas Kamper, Martin Retov, Kim Daugaard, Johan Elmander og Morten Skoubo mens Thomas Kahlenberg blev holdets topscorer med 13 mål. I 8. spillerunde stod de to mesterskabsaspiranter – FCK og Brøndby IF – overfor hinanden foran 40. 000 tilskuere i Parken, og inden stadionuret havde rundet 10 minutter, havde Brøndby taget føringen på mål af Morten Skoubo.


[SE LIVE**] FCK Viborg live direkte 19 marts 2023


Klubben fra vestegnen måtte tage til takke med en andenplads efter AGF. I 1987 kom Brøndby imidlertid tilbage på mesterskabssporet, og tabte blot en enkelt af turneringens 26 kampe. Guldmedaljerne blev sikret hele 9 point foran Ikast på andenpladsen. I sæsonerne 1988 og 1990 blev det til mere Brøndby-succes med to mesterskabet. I begge sæsoner havde vestegnsklubben også topscoreren på holdkortet i form af den lynhurtige frontangriber, Bent “Turbo” Christensen. Turbo-Bent endte også øverst på topscorerlisten i den første udgave af Superligaen, som blev en realitet i 1991.


talte Bo Svensson, Peter Nielsen, Sibusiso Zuma og Erik Mykland. Der var naturligvis gang i tribunerne, men kampens betydning kunne også fornemmes på banen, og det lignede længe en målløs forestilling – lige indtil kampens sidste minut hvor en indskiftet Hjalte Bo Nørregaard sendte FCK på guldkurs. Brøndby kunne ikke svare igen, og pludselig var det FCK, der stod med de bedste kort inden turneringens sidste runde. Her mødte Brøndby et Silkeborg-hold, der allerede var rykket ud af ligaen, mens FCK havde besøg af AGF. Københavnerne gjorde arbejdet færdigt med en knusende 4-1-sejr mens Brøndby måtte indkassere et 4-3-nederlag i det midtjyske. Til gengæld sejrede Brøndby i pokalturneringen (3-0 over FCM) – klubbens fjerde pokaltitel. En gentagelse af guld-duellenLaudrups anden sæson som cheftræner skulle heller ikke kaste guldmedaljer af sig, og igen var det FC København der sendte de blå-gule til tælling.


Vejdirektoratet


Transfervinduet bød også på nye ansigter på vestegnen, heriblandt den dygtige kantspiller Mathias Greve, som blev købt fri af kontrakten i Randers. En ny og rutineret målmand kom også på plads i form af Thomas Mikkelsen. Mikkelsen blev hentet på en fri transfer i Lyngby, der netop var rykket ned. Her hentede man også forsvarsspilleren Kevin Tshiembe, ligesom Jens Martin Gammelby, der havde været udlejet til netop Lyngby, vendte tilbage til Brøndby-truppen. Ind kom desuden det unge svenske talent, Rasmus Wikström, som blev hentet i IFK Göteborg og norske Henrik Heggheim, som blev hentet i Viking Stavanger. Herudover blev kroatiske Marko Divkovic – en 22-årig defensiv spiller – hentet ind på en lejeaftale fra den slovakiske klub Dunajská Streda. Brøndby StadionBrøndby IF spiller sine hjemmekampe på Brøndby Stadion – et af de få stadions i Danmarks øverste fodboldrækker, som ikke har taget et sponsornavn.


Med 22 sæsonmål og en topscorertitel var Peter Madsen en vigtig faktor for Brøndby, for det endte faktisk med, at mesterskabet skulle afgøres på baggrund af målscorer. Brøndby IF og FC København sluttede begge på 69 point, men da Brøndbys måltotal var 9 mål bedre end rivalerne, gik mesterskabet til vestegnen. Laudrup vender hjemI 2002 kunne Brøndby annoncere, at man havde skrevet kontrakt med den tidligere spiller Michael Laudrup, som skulle tiltræde som cheftræner i sin barndomsklub. Her fik han desuden John Faxe Jensen som assistent. Præsentationen skabte ikke overraskende glæde blandt Brøndby-tilhængere, og forventningerne var da også store til det danske fodboldikon. Det tætte kapløb fra sæsonen forinden fortsatte imidlertid mellem Brøndby og FCK, hvor Brøndby førte ligaen med et enkelt point ned til FCK inden næstsidste runde.


Og det var ikke en hvilken som helts runde, for her stod de to klubber nemlig overfor hinanden. Foran 31. 500 tilskuere på et totalt udsolgt Brøndby Station skulle afgørelsen på årets Superliga muligvis findes. Blev det til en Brøndby-sejr, var mesterskabet i hus. Hos Brøndby var spillere som Martin Retov, Morten Wieghorst, Thomas Kahlenberg og Mattias Jonson med fra start, mens FCKs start-11’er bl.


Efter mesterskabssæsonen stoppede Køhlert dog som træner i klubben. Succesen på banen forplantede sig også til selskabet bag holdet, og i 1986 indførte Brøndby IF – som den første danske klub – fuldtidsprofessionel fodbold. 10 af klubbens spillere kom på fuld tid, og kunne således sige farvel til deltidsjob og hellige sig fodbolden. Året efter blev klubben desuden introduceret på Københavns Fondsbørs, og var således den blot den anden klub i verden til at blive et børsnoteret aktieselskab. Mesterskaber på stribe og Schmeichel i buretI den sidste halvdel af 1980’erne opleve Brøndby IF generelt stor succes på banen. Det lykkedes dog ikke at forsvare titlen i 1986, selvom Brøndby vandt flest kampe i turneringen, og ligeledes havde topscoreren Claus Nielsen på holdet.


Selvsamme Skoubo fordoblede gæsternes føring i det 36. minut inden indskiftede Johan Absalonsen lukkede kampen med sin scoring til 3-0 kort før tid. I overtiden pyntede Hjalte Bo Nørregaard på resultatet med scoringen til 3-1. I april 2005 stod FCK og Brøndby atter overfor hinanden, men denne gang var det københavnerne, der trak sig sejrrigt ud af opgøret med cifrene 3-0. Blot en måned efter var der dog revanche i luften, i de to holds første møde på Brøndby Stadion. Her vandt hjemmeholdet nemlig med overbevisende 5-0. Brøndby havde endda også sendt FCK ud af pokalturneringen, som vestegnsklubben endte med at vinde for femte gang.


I fjerdesidste runde af 2003/04-sæsonen stod de to holder overfor hinanden i den direkte guld-duel, men også her måtte Brøndby indkassere et 1-0-nederlag foran 41. 000 tilskuere i Parken. FCKs Alvaro Santos sørgede for kampens enlige mål efter 54 minutter. De resterende runder bød ikke på nederlag til nogen af de to duellanter, og FC København endte således med at vinde Superligaen et enkelt point foran Brøndby. Thomas Kahlenberg blev med relativt beskedne 11 sæsonmål Brøndbys stopscorer – hele 8 mål efter førstepladsen, som blev delt mellem Tommy Bechmann (Esbjerg), Mohamed Zidan (FC Midtjylland), Mwape Miti (OB) og Steffen Højer (OB). Guld og ’the double’ til Brøndby og LaudrupTredje gang skulle blive lykkens gang for Michael Laudrup, der i 2004/05-sæsonen endelig kunne fejre et mesterskab som træner for Brøndby.


Michael Laudrup stod for to af Brøndbys mål, og den talentfulde offensivspiller blev efterfølgende udtaget til landsholdet. juni 1982 – på sin 18-års fødselsdag – debuterede Laudrup for det danske landshold, og scorede endda et mål i 1-2-nederlaget ude mod Norge. Brøndbys første sæson i det bedste selskab endte med en samlet fjerdeplads mens Michael Laudrup med 15 sæsonscoringer sluttede på topscorerlistens tredjeplads.


Group | Catalyst PTHomeWhy CatalystAbout UsRehab ServicesSports AnalysisPatient InfoContactMore410-884-9080 | Columbia, MDHomeGroupsDaily Motivation TipsPublic · 361 membersDiscussionMediaMembersAboutBackPost Not FoundIt seems like this post was deletedAboutWelcome to the group! You can connect with other members, ge...


Der kom styr på økonomien, og sportsligt lysnede det også. I 1994/95-sæsonen sørgede Mark Strudal med 12 mål og Bo Hansen med 11 for at Brøndby sluttede på andenpladsen – blot to point efter AaB. 1996 vendte både Lars Olsen og John Faxe Jensen tilbage til Brøndby. Nok var Olsen i karrierens efterår, men den stærke forsvarsgeneral kunne sagtens bruges i Brøndbys bageste geledder, mens Peter Møller og Ebbe Sand tog sig af offensiven.


BRØNDBY IF - VIBORG FF | EVENT - Sofabold


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

bottom of page